Генерација 1986 - учитељица Биба Јовановић

поставио/ла Ивана Михајловић 12. 5. 2016. 11:23   [ ажурирано 12. 5. 2016. 11:47 ]

ГДЕ СУ И ШТА  ДАНАС РАДЕ ОНИ КОЈИ СУ БИЛИ ЂАЦИ НАШЕ ШКОЛЕ?

О раду школе и њених наставника најбоље је да говоре њени ученици, односно њихови резултати.

Ово је прича о само неким ђацима из  прве моје генерације (генерација 1986) када сам почела да радим у овој школи.

Било их је тридесет осморо у одељењу и било је лако радити са њима, јер сваки су задатак прихватали вољно и одговорно га извршавали. Колико ја њима, толико су и они мени задавали задатке и постављали циљеве. Знала сам и тада да ће многи од њих бити успешни млади људи у будућности.

Како то увек буде, живот их је расуо по свету и о некима дуго ништа нисам чула. Неке од њих понекад сретнем, чујем понешто о многима  и наравно да се обрадујем њиховом успеху у животу.

Отуда и ова прича, јер ови млади људи су на понос и част њиховим наставницима и овој школи, а како је много генерација прошло кроз ову школу, многе сличне приче крију прашњави дневници у њој.

Овај часопис је прилика да ми, њихови наставници испричамо неке њихове животне  приче, јер би ти људи, у чијем смо одрастању и васпитавању и ми учествовали, могли бити узор ,,новим“ генерацијама, ђацима ове школе.

Ја сам била њихова учитељица, а они су:1.      Jeлена Грекуловић, рођена 24.2.1986. Завршила је ОШ "Бранко Радичевић" са одличним успехом и запаженим резултатима на такмичењима (посебно из српског језика), затим средњу ПTT школу у  Београду, a затим ФОН у Београду са одличним просеком. Живи у Бору са супругом и осмомесечним сином Николом. Ради као шалтерски службеник у пошти у Бору.


2.      Ивана Јовановић, рођена 11.6.1986. Завршила је ОШ "Бранко Радичевић", затим средњу  Техничку школу у Бору и факултет заштите животне средине у Бору. Ради као  професионални шминкер у Бору.


3.      Марија Симоновска, рођена 04.10.1986. Завршила је  ОШ "Бранко Радичевић", затим средњу ПTT школу у Београду, а затим Вишу ПTT школу у Београду.  Ради као административни радник у Београду.


4.      Ивана Арсовска , рођена 06.07.1986. Завршила је  ОШ "Бранко Радичевић" као ђак  генерације са истакнутим резултатима на такмичењима,  затим гимназију "Бора Станковић" у Бору, a затим мастер студије енглеског језика на Филолошком факултету у Београду са одличним просеком. Живи у Бору са супругом и петогодишњим сином Филипом. Ради као наставник енглеског језика у ОШ "Ђура Јакшић" у Кривељу.


5.  Милош Трајковић, рођен 22.09.1986. Завршио је ОШ "Бранко Радичевић", затим гимназију "бора Станковић" у Бору, а затим  Правни факултет у Нишу. Живи и ради у Бору као дипломирани правник у адвокатској канцеларији.


6. Марко Николић , рођен 30.06.1986. Завршио је ОШ "Бранко Радичевић", затим гимназију "Бора Станковић" у Бору, a затим  Саобраћајни факултет у Београду.Живи са супругом у Београду. Ради у Пошти у Београду као виши саветник.


    Биба Јовановић

Comments