Рецитаторска секција

поставио/ла Ивана Михајловић 12. 5. 2016. 03:07   [ Ажурирао/ла 14. 12. 2017. 06:12 Саша Лабан ]

РЕЦИТАТОРСКА СЕКЦИЈА НАШЕ ШКОЛЕ

 

Једна реч може имати много значења, зависно од целине мисли у којој се нађе и може се изговорити у небројеним нијансама. Коју ћемо боју дати, питање је нашег умећа да владамо једном од највећих уметности – уметношћу говора. Рецитовање је облик говорења у коме речи облаче своје најсвечаније одело.


 

Рецитаторска секција Основне школе "Бранко Радичевић" окупља ученике од петог до осмог разреда. Часови рецитовања су права светковина речи, па су тако и шанса за стваралаштво ученика. Часови подстичу ученике на изражајно казивање и на интензивније мисли и емоције.  

Координатор активности је Милица Ђенадић, наставник српског језика у старијим разредима и учитељице Биба Јовановић и Снежана Митровић у млађим разредима.

Чланови секције из године у годину остварују запажене резултате на смотри Песниче народа мог.


Милица Митрашинавић, ученица наше школе, је на прошлогодишњој општинском такмичењу рецитатора Песниче народа мог,освојила прво место рецитујући песму Песак Мирослава Антића, док је  на окружном такмичењу освојила друго место. Ово је само последњи у низу успеха наших ученика на такмичењима, која се одржавају дуги низ година.

Часови се одржавају :

§  средом од 12:30 до 14:00   (друга смена)

Милица Ђенадић 

Comments