Једно занимљиво филмско искуство - Ања Ђурић 8-1

поставио/ла Ивана Михајловић 17. 1. 2016. 05:55   [ Ажурирао/ла 28. 1. 2018. 00:25 Саша Лабан ]

    Мој град је у више наврата био занимљив режисерима због специфичности живота у рударском граду, а осталима због изузетно интересантног окружења. Игрoм случаја, и сам аутор овог текста је добио прилику да буде део једног таквог пројекта. Реч је о филму нашег суграђанина Стефана Ђорђевића "Камен у руци", који описује одрастање наших вршњака и њихове несташлуке.
    На моје одушевљење, и поред великог броја кандидата на кастингу, обрадовала ме је вест да сам ја изабрана за једну од улога у филму. Испунила ми се једнa од жеља, па сам најзад могла да завирим у свет покретних слика, али са друге стране и учествујем у стварању филма. Схватила сам колико људи је потребно за само један кадар који на филмском платну прође у тренутку. Иза камера за тих неколико тренутака стоји добро уиграна екипа глумаца, режисера, сценографа, шминкера, једном речју - тридесетак људи.
    Морам да признам да сам изузетно уживала у овом искуству које ми је развило другачији поглед на филмове које гледам у свакодневном животу.
пише: Ана Ђурић 8-1
Comments