"ВЕСЕЛА РАДИОНИЦА ДОМАЋИХ ЗАДАТАКА"

Vesela radionica

Основна школа „Бранко Радичевић“ постала је богатија за још једну активност, „Веселу радионицу домаћих задатака“.

На иницијативу учитеља и осталог наставног особља школе, од понедељка 10.9.2018. године, у просторијама школе се спроводи додатни рад са ученицима првог разреда, асистенција при изради домаћих задатака.

Радионица је замишљена тако да се пре свега помогне најмлађим ученицима наше школе у школском раду, који укључује и израду домаћих задатака, а самим тим се родитељима пружа могућност да своје слободно време усмере у другом правцу и буду растерећени рада са децом по питању домаћих задатака. У прошлости се то постављало као један од већих родитељских, а и ученичких проблема.

Рад са првацима у почетку организују учитељи првог разреда, а постепено се у рад укључују, прво остали учитељи, потом и предметни наставници школе.

Активности су након завшене редовне наставе, а заснивају се на добровољном избору родитеља.

Већ након првих десетак дана стижу бројне похвале од стране родитеља, што је знак да смо осмислили добру акцију, а такав њихов став нас обавезује да још боље и одговорније обављамо свој позив.

Неопходно је овоме додати да радионици присуствује преко четрдесет малишана, као и да је читава акција потпуно бесплатна, па на тај начин бринемо и о буџету наших родитеља.