Дан Светог Саве

    27. јануара 2015. године обележен је Дан Светог Саве и у нашој школи. У програму су учествовали ученици свих разреда, који су показали своју креативност на различите начине, па је уз песму, рецитовање и глуму прослављена школска слава.

    Програм се састојао из три целине:

  • Хор - ученици старијих разреда
  • "Ко удара тако позно" (комбинација рецитала, драмских сцена и хорске пратње) - ученици млађих разреда (верска настава)
  • "У потрази за Светим Савом" - ученици старијих разреда (драмска секција)

    Први део програма, који су чинили хор и драмске сцене ученика млађих разреда, био је традиционалног и свечаног карактера, а на веома занимљив начин је кроз глуму, рецитал и песму приказан животни пут Светог Саве, као и значај који као први српски просветитељ, архиепископ и писац има за српски народ кроз векове. 

    У другом делу програма приказана је хумористичка представа "У потрази за Светим Савом", коју су извели чланови драмске секције наше школе. Представа је савремена и модерна, али истиче увек актуелне вредности које симболизује Свети Сава и подсећа да се оне не смеју заборавити, ма колико се времена у којима живимо мењала. Живећи све брже, људи заборављају на оно што је њихова суштина, што је суштина њиховог народа, заборављају на своје корене и своје порекло, а ова представа кроз хумористички сусрет средњег века и савременог доба подсећа да прошлост не смемо заборавити и да она треба увек бити део нас. Порука се посебно наглашава кроз монолог Светог Саве, којим се представа завршава.

   Погледајте фотографије и снимак са приредбе.

СРЕЋНА ШКОЛСКА СЛАВА!

Дан Светог Саве 2015. годинеYouTube Video


Comments