Завршни испит 2014/2015.

Осмаци, почните на време са припремом за Завршни испит!
Не препуштајте случају своју будућност!


Тестове са Завршних испита од претходних година (са решењима) можете пронаћи  ОВДЕ.Од ове године промењен је начин бодовања, па сада више поена носи успех из школе, због чега треба посебну пажњу посветити и оценама у другом полугодишту, како би успех (и на крају школске године, а самим тим и на Завршном испиту) био што бољи.

Систем бодовања:

  • успех из школе - 70 поена

  • српски језик - 10 поена

  • математика - 10 поена

  • комбиновани тест (биологија, географија, историја, физика и хемија) - 10 поена

Сваки тест садржи по 20 задатака.

Збирке задатака за Завршни ипист биће у продаји од понедељка 19. јануара 2015. године. Задаци из збирки омогућавају вам да самостално вежбате и проверавате своје  знање, али и да се упознате са моделима по којима се конструишу задаци за испит који је пред вама. Задаци у збиркама су подељени према нивоима знања - основни, средњи и напредни ниво.

Градиво треба добро утврдити, а задатке вежбати са разумевањем и пажњом, јер ће се пропусти врло лако показати на Завршном испиту (а то не бисте желели!), јер су сви задаци на Завршном испиту промењени,  тј. неће се наћи ниједан потпуно исти задатак из збирке (то треба увек имати на уму током вежбања!). Механичко учење или тзв. "бубање" отпишите у самом старту, уколико желите добре резултате.

Пре Завршног испита очекује вас пробни тест, где ћете моћи да проверите своје знање и откријете у којим сте областима најслабији, како бисте им посветили више пажње. Пробни завршни испит је заказан за 24. и 25. април 2015. године.Учи слободно


Comments